Murid-murid Cikgu Mira

Friday, 13 January 2012

Tanda-tanda seseorg itu curang





CURANG...
Menurut kamus dewan edisi ke4..curang bermaksud tak jujur, tak setia dgn pasangan dan mnjalinkan hubungan dgn org lain.



  • dulu sayang, skng awak...dulu b, skng cik bab.....
  • kalau ade call msti lambat nk angkat, kdng2 dua tiga kali call bru angkat.
  • ble dh call byk plak alasan yg kluar
  • bila msg kul 3 petang..kul 3 pgi bru balas.
  • suka cari point utk gaduh even dia lngsung xde point utk gaduh
  • ble bjumpa cakap sepatah jwb sepatah...kadang2 tu ble tnye soalan yg cepumas die suka ubah2 topik
  • kalau b'jumpa silent hp tak pon off trus hp tuu
  • kalau jumpe jgn harap korg nak dpt pegang hp dia
  • kalau jumpe, hp tu dia simpan..kalau korg nak tgu jap.... *delete msg, delete call la tuuuu
  • suka marah2 tak tentu pasal..hari2 dia period xkira la laki ke pompuan 
  • tbe2 mintak bg masa utk dia ruang sendiri,jgm ggu??? LAH! sblum nie xde ruang keee
  • susah bertentang mata ble b'jumpa...muka cm mgelabah
  • kalau kuar ng korg kan..dia cm takot2, pandang kiri kanan mcm takut ada org tahu yg korg b'dua kuar.pdhal korg couple/suami isteri
  • kadang2 tu tersasul pgl nama korg. pergh!!! kalau nama mak kita xpe gak..HAHA


p/s: berdasarkan pengalaman sumenye akan ku kongsikan..HAHAH, sape la yg pnah curang ng cikgu mira tuu..isk3.



Thanks for reading. Please come again and read my new entry. (^^,)

5 Charming People Comment:

nasha sanza said...

hehe..baru tahu pakwe nak curang cmner...nakn ingat..

Anis Adila Aris said...

klau bf ada ciri-ciri macam ni.. mmg nak kena la..haha

wanie said...

kasi rendam ja muka lki camtu dalam klorox...baru ada nur keinsafan

MALU WEH! MANALA NAK SOROK MUKA JANTAN AKU NIH!
http://pulsowanie.blogspot.com/2012/01/status-aku-takder-sorang-pun-like.html

nik rosmawati said...

mcm2 tanda yea bila org curang ni.

Edy Fee said...

klau dh bosan mcm2 la alasan