Murid-murid Cikgu Mira

Monday, 16 January 2012

Tentang GADIS #99.9% fact




YERP!
Cikgu pun gadis gak...jom!

  • Pantang jmpa cermin, xksh la cermin kat mane2 mall ke, cermin kat kete ke, cermin kt bgunan ke asal kan nampak muka sndri msti nak tgk!  LOL
  • Ade je benda nak cte kat seseorg atau sesetengah tu ade je nk cte hal org lain kat membe
  • suka di puji
  • pantang tgk benda cantik, ensem, comel msti nak mesti geram..grrrr
  • kalau g mall mesti nak masuk kdai kasut, aksesori, baju2 siam, guardian/watson..kalau x shopping pon msti msuk konon window shopping
  • slalu ckp terbalik sb nak sorokkan perasaan sbnar *saying nothing when there is always something.
  • wlapun perempuan tu nampak kasar cmne skali pun..dia tetap perempuan dan ada hati yg sgt lembut * ce rasa hati tu. HAHA
  • cepat gelabah/risau kalau bf/suami dia pandang pompuan lain lama2. *sbnarnya laki menghargai ciptaan Allah yg cntik nie
  • ble tgah call/b'gayut mesti nak pegang benda, pintal ape2 yg ade dpn mata tu..kalau ade pen ng kertas abis penuh kertas A4 tu dia conteng
  • pantang kalau ade seketul jerawat even jerawat tu ceconet kecik jee...gggrrrr
  • obses sal kcantikan, i mean pompuan kan ske jd cntik n kdng2 snggup bli ape saje utk cntik bhagian itu bhagian inu..erk! btol x?
  • slalu pkir masa depan...cthnya: kalau couple ng laki nie dia leh jd terakhir/suami yg baik ke?


Perempuan dianugerahkan dengan hati yg sangat2 bhati mulia. Cuma kita je x tahu mnghargainya sendiri. 




Thanks for reading. Please come again and read my new entry. (^^,)

13 Charming People Comment:

Onitsuka_hana said...

semua tepat.. lagi2 pasal cermin.haha

AmirahSM said...

@Onitsuka_hanakan! haha

★iela_kiera★ said...

thanks for sharing..saie suke entry ni... saie rase semue betol..x kire prempuan yg brlakon nk jdi llki..tetap jdi cmni..haha

Scha Lalala said...

yeahh, scha pon setuju dgn entri ni! pasal cermin n masa tengah call tu, lau ada kertas dgn pen. penuh kertas tu dcontengnya.. ekeke ^^v

LelakiSemalam said...

bukan perempuan sahaja lelaki pun sama juga...:)

Rtp Farra Arisha said...

most of those words is true. hehe, what can we do, inilah perempuan dan beginilah caranya :) have to accept well how we behaving and being!

Manja (let it be my sweet name) said...

betul2 cermin segalanyer untuk gadis hehe

http://notamanjaku.blogspot.com/2012/01/online-blog-shop-to-review.html

iedchan said...

heheh...mmg kompom semua pompuan mcm ni...at least pun ade satu perangai yg di atas tu

shat_mashuri said...

hahaha.. fakta yg tepat.. ineteresting :-)

kaizen said...

ok take note....

AmirahSM said...

kenali lah wanita =)

Bobo said...

mcm mana nak rasa hati perempuan?hehe

Hafiz said...

Power a entry nie :D