Murid-murid Cikgu Mira

Monday, 23 January 2012

Beza lelaki MATANG dgn lelaki yang KURANG MATANG



Lelaki MATANG

  • kalau ade awek buat masalah atau sesiapa ade wat masalah dgn laki nie, dia takkan terus maki hamun atau marah2 tak tentu hala, sebaliknya dia akan tanya dulu.
  • tak suka msg sgt dan dia lebih suka call terus.
  • pandai berborak dgn org tua, beramah mesra dgn org tua tak kira dia kenal atau tak.
  • bukan seorang yang cepat marah/baran    * kalau yg mmg hot temper tu lain
  • suka berjenaka..lawak yg kadang2 ade maksud tersirat
  • seorang yg pemaaf dan cepat faham situasi 
  • kalau dia marah atau merajuk pun mungkin kejap dan akan reda beberapa minit kemudian   * laki pon tau merajuk kayyyy
  • pemakaian lebih kemas dan tidak terlalu mengikut fesyen semasa asal kan bergaya.   * pakai branded tu lain
  • lebih mementingkan perhubungan ke arah yg lebih jauh, komitmen yg tinggi   *exp: tunang >> kahwin
  • agak cool dan control / blagak cool  



Lelaki KURANG MATANG

  • cepat marah kalau berlaku sesuatu kejadian. hot temper  
  • ber'msg jenis tak reti nak henti. kalau boleh nak bw masuk hp time mandi skali dan msg bgtau yg dia tgah mandi   *syok2 mandi air sejuk =,=
  • kalau buat lawak kadang2 lawak tu x lawak tp gelak gak. 
  • kalau berjalan dgn pasangan kalau boleh pegang/peluk xnak lepas.over drp org yg dah kawen
  • cuba perhatikan couple yg masih bersekolah dgn yg dah x bersekolah..nampak beza x kalau korg g jalan kat mane2 mall?
  • pemakaian kalau boleh nak ikot fesyen dan orang akan pandang dia sampai langgar tiang.fuuyyoooo    *pkai cermin mata gelap dlm mall. terik lampu kottt. kalau yg ade mslh mata lain yerrr adik2
  • kalau jenis ade kapel..nak merajuk/marah kne lebih dr seminggu..erk!
  • selalu buat keputusan terburu-buru tanpa pikir panjang.
  • kurang pandai menghormat org tua.   <<< xsuke perangai sesiapa pun mcm nie





So..di manakah stage anda wahai kaum adam?? atau teman lelaki kamu kamu kamu? =)
Ini adalah penilaian cikgu berkawan dengan kawan2 lelaki cikgu dan drp pndapat kawan2 lelaki cikgu. Harap tiada yg terasa dan terima kritikan secara membina. =)


p/s: gambar xde kene mngena



Thanks for reading. Please come again and read my new entry. (^^,)

18 Charming People Comment:

Nur Izni Atiqah Bt Mohamed Ismail said...

betoi betoi..setuju..pmpuan xmatang and matang plak?sama x?hee..

AmirahSM said...

perempuan lain ckit..die cepat matang..heheh, cube usaha kan

engineer muda said...

ok fine.. sy setengah matang... :P

budax gilax said...

HAHA
baru tau :))

sunshine..... said...

agak setuju gak... hehehe... lps ni wat plak post wanita yg matang n x matang plak, hehehehe....^^

cik najihah said...

nice entry :)

cik najihah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ain Zulaikha said...

ok kalo gitu, sy lebih prefer lelaki matang dari tak matang hehehe..

AmirahSM said...

@engineer muda hahaha..ape la engineer muda niee

@sunshine..... hehe,,i'll try =)

@Ain Zulaikha sy pon prefer yg matang..ahaks

hana said...

lelaki matang menjadi pilihan hati...
=D

n.i.r.w.a.r.a said...

Semoga berjaya dalam memilih... :)

Matang itu perlukan pengalaman, dan kerana pengalaman itu mematangkan fikiran kita. ;)

Edy Fee said...

kategori ape aku agak2.hehehehe
yang penting pic header sgt cun

engineer muda said...

hehehe... tol laa... dua2 kriteria tu sy ade kot.. ade yang ade, ade yang tak de.. combine dua2 kriteria tu la cikgu cantik... :D...

perempuan matang n tak matang cam ne plak?... :P

a little less conversation said...

huh, terpanggil plak utk komen entri ni..sebenarnya apa maksud "matang" tu cikgu? leh xplen sket tak =]

Mohd Rahmani said...

hmm..majoriti diri aq nie hok yg matang 2..tp yg x matang 2 pown ad ckit..

mohdzakir said...

Boleh nampak dalam diri sendiri - "lelaki matang".... :)

Muhammad Faiz said...

80percent ada ciri2 matang tu..20percent ja skit ciri tak matang.. lol.

FatinKpopLover said...

Semuanya betul. Dulu zmn2 skolah mcmtu la kapelnye. Ntah hape2 nk bermsg je memanjang, sweet taik ayam.

Dah tua2, kena pulak lelaki tu lebih berumur, 30thn dh dia. Mmg xfikir apa mmg carik calon sbb nk menikah. Dia juga bergurau2 dalam (ada makna) contoh bergurau psal perkahwinan la apa. Yes mmg jarang bermsg. susah btul. Busy sgt sbb byk komitmen. Bila ditanya buat apa, mesti berjalan dgn family ke, hantar adik ke klinik la (bertanggugnjawab) ^^.