Murid-murid Cikgu Mira

Friday, 20 January 2012

Apa itu Flashmob??




Hye!!



FLASHMOB..mungkin ade yg dh tau ade yg x faham ape itu flashmob kan.
Okay ni cikgu terangkan..Flashmob nie lebih kurang macam satu situasi di mana sekumpulan manusia melakukan persembahan secara spontan di sesuatu tempat tanpa diketahui oleh org sekeliling. Selepas habis buat persembahan mereka blah cmtu je.

Okay, paling menarik mungkin mereka dh b'latih dan mungkin juga spontan yg btol2 spontan kan. Kat Malaysia nie masih baru lagi, tapi kat luar negara dah berleluasa, dan mereka dah biasa kalau berlaku Flashmob di sekeliling mereka.

Apa yg best ttg flashmob nie..kite x perlukan artis pun utk buat persembahan. Mereka yg org biasa sendri buat persembahan. Siapa x kagum kan..berani tampil secara spontan depan org ramai..pastu blah cmtu jeee.HAHAH!

First flashmob berlaku di MANHATTAN pd tahun 2003 bulan May oleh BILL WASIK.   
Utk selanjutnya boleh KLIK SINI.

Jom kita usha flashmob yg baru2 nie berlaku di KLIA.
 Very2 Awesome!!


Terbaik!!

=)



Thanks for reading. Please come again and read my new entry. (^^,)

10 Charming People Comment:

ANA D said...

ala2 dream high..:)

Syat0za Zai said...

0ooo.. baru faham apa tu flashmob :D thanks

AmirahSM said...

@ANA D yups..hehhe

@Syat0za Zai okay welcome =)

Anis Adila Aris said...

yang kat KLIA tu betul2 1 Malaysia :D

Pen MErah said...

bru tgk kat blog abgnara td.. ehehee

Abdul Mujib Arbain said...

flash mob bkan stakat nyanyi je mcm2 lg ada

a little less conversation said...

terasa macam nak join sekali je kalau ada depan mata..

Paradise Gal said...

:) singgah smbil bace entry. hai..

AmirahSM said...

@Abdul Mujib Arbain yups bukan stakat tarian jer =)

chintaliza said...

sy singgah sebab nak tahu pasal flash mob demo.. terima kasih dgn info...