Murid-murid Cikgu Mira

Saturday, 15 September 2012

Bintik Hitam.


Assalamualaikum...

BINTIK HITAM!!! ... seramkannnnnnn, sebab ade perkataan HITAM. kannnnn. Eh perkataan ni mesti ditakuti oleh kaum hawa. Tol x? Acecece, macam la korg takde kan, ce tgk dpn cermin tu. Belek2 muka ke, hidung ke, kat dagu ke. Haaaaa. ade kan??
So acane korang buang BINTIK HITAM tu??




Ce bukak link bawah ni

l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l






l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l








Maaflah, kalau korg nak tgk balckhead tu sendiri g la google imej yer. tak sanggup mak jemah nak bg korg tgk. Sebab mak jemah dah muntah dulu sebelum buh link atas tu. *tekak loya* 



Mira buh tajuk entry tu sebab...






Kisahnye macam ni, satu malam, si ibu dan si anak daranya keluar berjalan-jalan mencari barang dapur di pasaraya. Tiba2 datang seorang perempuan cina yg membahasakan dirinya AUNTIE. Dia menarik tangan anak dara itu dan melihat mukanya sambil berkata,







" Amoi muka amoi manyak cantik ooo, tp amoi muka lu ada itu bintik2 kat hidung "  * si anak dara tu x sempat nak perasan cantik*






" Eh, bintik ape?" *anak dara tu buat2 xtau bintik ape*





" Itu laaaa amoi, kt hidung, meh cini saya buat facial dekat u free saja. Produk AUNTIE ni berasaskan vitamin C "







Si anak dara memandang ibunya penuh sayu sambil tangannya ditarik oleh AUNTIE tu...ibu hanya senyum dan ikut.. AUNTIE tu punya la cuci dengan penuh semangat sambil mulut berceloteh. Yang bestnye si ibunya pon join cuci skali. 







Lepas cuci2, sapu krim..AUNTIE tu pengaruh suh beli produk dia. Beli la jugak satu produk dia yg harga boleh tahan. Balik rumah si anak dara try kat muka dia. 


THE END























Eh jap!!!

Haaaa, masalahnye produk auntie tuuuu tetap mendatangkan bintik hitam di muka anak dara tu jugak weyhhh. Macam2 produk dah guna.





Sume ni dah try. Cume yg produk kat SASA je belom ag. Hurmm ade cadangan produk ape yg MEMANG berkesan utk hilangkan bintik hitam? Sebenarnya takde la truk pun blackhead kat hidung ni, tp ble geram duk picit2 jugak la smpai jadi hidung cam badut. HAHA. Ade cadangan tolong sat komen eh. =)


Mekasih. 





Thanks for reading. Please come again and read my new entry. (^^,)

7 Charming People Comment:

Cik Nad said...

mmg susah nak hilang sayang....hee...kena rajin guna masker...hee...orang guna watson blackhead stripe...ok gak...hee...

jom baca new entry Cik Nad : http://nadzulkipli.blogspot.com/2012/09/im-waiting-for-you.html

LelakiSemalam said...

pakai sabut kelapa hilang la..:)

nuruashia said...

yg sheseido tu rmai yg kta berkesan :)

AmirahSM said...

@LelakiSemalam hahahah, ngengg

AmirahSM said...

@Cik Nad heheh, tu la..malasss =.=

AmirahSM said...

@nuruashia yaka..heheh, okey

Cahaya syurgaku said...

Letak pmc kt hidung..gerenti hilang :) sy pun dh cuba